Implant dentar

Recapture the beauty of self-confidence. Beauty with care.

IMPLANT DENTAR
Clinica Dr. Saki Estetix

În cele mai multe cazuri, oricine este suficient de sănătos poate fi considerat eligibil pentru un implant dentar.
Pacienții trebuie să aibă gingii sănătoase și o structură osoasă suficient de rezistentă pentru a susține implantul dentar.
De asemenea, pacientul trebuie să acorde o grijă deosebită igienei orale și să-și stabilească vizite periodice la stomatolog.
Dacă doriți să apelați la metoda implantului dentar, vă rugăm să vă consultați cu echipa de medici stomatologi de la Saki Estetix pentru a determina dacă întruniți toate condițiile pentru această intervenție.
Saki Estetix - Stomatologie - Implant dentar - Clinica Stomatologica Sector 4, Clinica Stomatologica Sector 5

BENEFICIILE IMPLANTURILOR DENTARE

În comparație cu lucrările protetice fixe și protezele mobilizabile, implanturile dentare oferă numeroase avantaje:
 
Deoarece implanturile sunt inserate în os similar cu modul în care este susținut un dinte natural, acestea oferă un aspect mai realist și mai natural decât celelalte alternative.
 
Atunci când un dinte este pierdut, structura osoasă de sprijin se resoarbe treptat. Inserarea unui implant în spațiul gol creat reduce semnificativ viteza resorbției osoase și asigură stabilitate pentru acest țesut valoros.
 
Pentru pacienții care au experimentat protezele mobile, totale sau parțiale, retenția reprezintă întotdeauna o provocare să-și păstreze protezele în același loc. Implanturile dentare aduc o îmbunătățire semnificativă în retenția protezelor pentru toți pacienții.
 
Adesea, metoda preferată de înlocuire a unuia sau mai multor dinți lipsă este o punte dentară care se sprijină pe dinții vecini. Pentru pregătirea acestei lucrări dinții trebuie pregătiți prin șlefuire, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra statusului dentar al pacientului. Un implant reprezintă o unitate independentă și nu afectează în mod negativ dinții adiacenți.

Etapele pentru inserarea unui implant dentar

  1. Prima etapă în procedura de implantare dentară este elaborarea unui plan personalizat de tratament.
    Planul va fi adaptat la nevoile specifice ale pacienților și va fi pregătit de echipa de profesioniști cu experiență în chirurgia orală și protetică dentară de la Clinica stomatologica Dr. Saki Estetix.
  2. Implantul dentar reprezintă înlocuitorul artificial al rădăcinii dintelui natural și are rolul de fundație solidă pentru o coroană sau o punte dentară.
  3. În etapele următoare, implantul va fi plasat în locul dintelui lipsă, urmând după, perioada de osteointegrare care durează între 3-6 luni.
  4. Osteointegrarea, definită ca o legătură anatomică și funcțională directă între țesutul osos și suprafața unui implant artificial, este esențială pentru stabilitatea implantului și este considerată o condiție prealabilă pentru încărcarea implantului și pentru succesul clinic pe termen lung al implanturilor dentare.
  5. Odată ce implantul s-a osteointegrat corect, un dispozitiv protetic numit bont artificial îi va fi atașat prin înșurubare, deasupra căruia medicul stomatolog îi va plasa coroana sau puntea dentară ce va înlocui dintele sau dinții lipsă.

PROGRAMĂRI

Vă invităm să solicitați programările telefonic sau online. Dacă alegeți online, după completarea formularului în cel mai scurt timp veți fi contactat de către un reprezentant al echipei noastre.
× Cu ce te putem ajuta?