Pedodonția

Pedodonția este ramura stomatologică care se ocupă cu tratamentele dentare la copii.

Această categorie specială de pacienți are propriile cerințe specifice, în care abilitatea cea mai importantă a medicului dentist este aceea de a deveni prieten cu cel mic și de a-l ajuta să depășească momentele dificile din timpul consultației medicale și a tratamentului dentar.

Medicii stomatologi de la clinica Saki Estetix vor discuta toate opțiunile înainte de orice procedură dentară și vor răspunde la toate întrebările pe care micul pacient și părinții le vor avea.

Prevenția și igiena orală la copii

Se referă la:

  • realizarea corectă a periajului dentar,
  • urmarea unui regim alimentar corect și sănătos,
  • aplicarea celor mai moderne metode de prevenție a cariilor – sigilare dentară.

Echipa clinicii dentare Saki Estetix oferă un mediu educațional distractiv în care copiii pot învăța despre importanța bunei igiene dentare.

Creștere și dezvoltare

Spre deosebire de adulți, în cazul copiilor, cariile dentare afectează pulpa dentară mai repede, prin urmare nu este necesar un deficit mare de substanță dentară pentru ca leziunea să ajungă la nerv sau chiar pentru formarea unui abces.

În cazul în care dinții de lapte se pierd prea repede, dinții permanenți ar putea crește înghesuiți.

Nevoia de suzetă și suptul degetului sunt preocupările de bază ale copiilor în primele luni ale existenței lor, iar majoritatea copiilor se opresc singuri din reflexul suptului între 2-4 ani.

Dacă acest obicei continuă după vârsta de 4 ani, se recomandă ajutorul medicului stomatolog, deoarece încep să se dezvolte dinții permanenți, a căror creștere poate fi afectată.

PROGRAMĂRI ONLINE

Vă invităm să solicitați online programări. În cel mai scurt timp veți fi contactat de către un reprezentant al Serviciului “Recepție pacienți”