Implanturile dentare

Implanturile dentare sunt dispozitive radiculare chirurgicale pe bază de titan sau alte aliaje care se implantează în osul maxilar sau mandibular, ca parte a tratamentului pentru înlocuirea dinților care s-au pierdut de pe arcadele dentare. Majoritatea medicilor stomatologi și a pacienților preferă implanturile dentare deoarece oferă aceeași funcție ca și dinții și, de asemenea, ajută la prevenirea atrofiei suportului osos. Implanturile dentare pot fi folosite pentru a înlocui un dinte lipsă sau un dinte irecuperabil, având ca scop restabilirea tuturor funcțiilor aparatului dento-maxilar.

Pacientul potrivit pentru un implant dentar

În cele mai multe cazuri, oricine este suficient de sănătos poate fi considerat eligibil pentru un implant dentar. Pacienții trebuie să aibă gingii sănătoase și o structură osoasă suficient de rezistentă pentru a susține implantul dentar. De asemenea, pacientul trebuie să acorde o grijă deosebită igienei orale și să-și stabilească vizite periodice la stomatolog. Dacă doriți să apelați la metoda implantului dentar, vă rugăm să vă consultați cu echipa de medici stomatologi de la Saki Estetix pentru a determina dacă întruniți toate condițiile pentru această intervenție.

Etapele pentru inserarea unui implant dentar

Prima etapă în procedura de implantare dentară este elaborarea unui plan personalizat de tratament. Planul va fi adaptat la nevoile specifice ale pacienților și va fi pregătit de echipa de profesioniști cu experiență în chirurgia orală și protetică dentară de la Saki Estetix.

Implantul dentar reprezintă înlocuitorul artificial al rădăcinii dintelui natural și are rolul de fundație solidă pentru o coroană sau o punte dentară.

În etapele următoare, implantul va fi plasat în locul dintelui lipsă, urmând după, perioada de osteointegrare care durează între 3-6 luni.

Osteointegrarea, definită ca o legătură anatomică și funcțională directă între țesutul osos și suprafața unui implant artificial, este esențială pentru stabilitatea implantului și este considerată o condiție prealabilă pentru încărcarea implantului și pentru succesul clinic pe termen lung al implanturilor dentare.

Odată ce implantul s-a osteointegrat corect, un dispozitiv protetic numit bont artificial îi va fi atașat prin înșurubare, deasupra căruia medicul stomatolog îi va plasa coroana sau puntea dentară ce va înlocui dintele sau dinții lipsă.

Beneficiile implanturilor dentare

În comparație cu lucrările protetice fixe și protezele mobilizabile, implanturile dentare oferă numeroase avantaje:

 • null

  1. O estetică mai bună

  Deoarece implanturile sunt inserate în os similar cu modul în care este susținut un dinte natural, acestea oferă un aspect mai realist și mai natural decât celelalte alternative.

 • null

  2. Reducerea resorbției osoase

  Atunci când un dinte este pierdut, structura osoasă de sprijin se resoarbe treptat. Inserarea unui implant în spațiul gol creat reduce semnificativ viteza resorbției osoase și asigură stabilitate pentru acest țesut valoros.

 • null

  3. Retenția

  Pentru pacienții care au experimentat protezele mobile, totale sau parțiale, retenția reprezintă întotdeauna o provocare să-și păstreze protezele în același loc. Implanturile dentare aduc o îmbunătățire semnificativă în retenția protezelor pentru toți pacienții.

 • null

  4. Conservarea structurii dintelui natural

  Adesea, metoda preferată de înlocuire a unuia sau mai multor dinți lipsă este o punte dentară care se sprijină pe dinții vecini. Pentru pregătirea acestei lucrări dinții trebuie pregătiți prin șlefuire, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra statusului dentar al pacientului. Un implant reprezintă o unitate independentă și nu afectează în mod negativ dinții adiacenți.

PROGRAMĂRI ONLINE

Vă invităm să solicitați online programări. În cel mai scurt timp veți fi contactat de către un reprezentant al Serviciului “Recepție pacienți”