Implanturile dentare

Implanturile dentare sunt dispozitive radiculare chirurgicale pe bază de titan sau alte aliaje care se implantează în osul maxilar sau mandibular, ca parte a tratamentului pentru înlocuirea dinților care s-au pierdut de pe arcadele dentare. Majoritatea medicilor stomatologi și a pacienților preferă implanturile dentare deoarece oferă aceeași funcție ca și dinții și, de asemenea, ajută la prevenirea atrofiei suportului osos. Implanturile dentare pot fi folosite pentru a înlocui un dinte lipsă sau un dinte irecuperabil, având ca scop restabilirea tuturor funcțiilor aparatului dento-maxilar.

implant dentar sector 5

Pacientul potrivit pentru un implant dentar

În cele mai multe cazuri, oricine este suficient de sănătos poate fi considerat eligibil pentru un implant dentar. Pacienții trebuie să aibă gingii sănătoase și o structură osoasă suficient de rezistentă pentru a susține implantul dentar. De asemenea, pacientul trebuie să acorde o grijă deosebită igienei orale și să-și stabilească vizite periodice la stomatolog. Dacă doriți să apelați la metoda implantului dentar, vă rugăm să vă consultați cu echipa de medici stomatologi de la Saki Estetix pentru a determina dacă întruniți toate condițiile pentru această intervenție.

Etapele pentru inserarea unui implant dentar

Prima etapă în procedura de implantare dentară este elaborarea unui plan personalizat de tratament. Planul va fi adaptat la nevoile specifice ale pacienților și va fi pregătit de echipa de profesioniști cu experiență în chirurgia orală și protetică dentară de la Saki Estetix.

Implantul dentar reprezintă înlocuitorul artificial al rădăcinii dintelui natural și are rolul de fundație solidă pentru o coroană sau o punte dentară.

În etapele următoare, implantul va fi plasat în locul dintelui lipsă, urmând după, perioada de osteointegrare care durează între 3-6 luni.

Osteointegrarea, definită ca o legătură anatomică și funcțională directă între țesutul osos și suprafața unui implant artificial, este esențială pentru stabilitatea implantului și este considerată o condiție prealabilă pentru încărcarea implantului și pentru succesul clinic pe termen lung al implanturilor dentare.

Odată ce implantul s-a osteointegrat corect, un dispozitiv protetic numit bont artificial îi va fi atașat prin înșurubare, deasupra căruia medicul stomatolog îi va plasa coroana sau puntea dentară ce va înlocui dintele sau dinții lipsă.

Beneficiile implanturilor dentare

În comparație cu lucrările protetice fixe și protezele mobilizabile, implanturile dentare oferă numeroase avantaje:

 • O estetică mai bună

  1. O estetică mai bună

  Deoarece implanturile sunt inserate în os similar cu modul în care este susținut un dinte natural, acestea oferă un aspect mai realist și mai natural decât celelalte alternative.

 • Reducerea resorbtiei osoase

  2. Reducerea resorbției osoase

  Atunci când un dinte este pierdut, structura osoasă de sprijin se resoarbe treptat. Inserarea unui implant în spațiul gol creat reduce semnificativ viteza resorbției osoase și asigură stabilitate pentru acest țesut valoros.

 • Retentia

  3. Retenția

  Pentru pacienții care au experimentat protezele mobile, totale sau parțiale, retenția reprezintă întotdeauna o provocare să-și păstreze protezele în același loc. Implanturile dentare aduc o îmbunătățire semnificativă în retenția protezelor pentru toți pacienții.

 • Conservarea structurii dintelui natural

  4. Conservarea structurii dintelui natural

  Adesea, metoda preferată de înlocuire a unuia sau mai multor dinți lipsă este o punte dentară care se sprijină pe dinții vecini. Pentru pregătirea acestei lucrări dinții trebuie pregătiți prin șlefuire, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra statusului dentar al pacientului. Un implant reprezintă o unitate independentă și nu afectează în mod negativ dinții adiacenți.

PROGRAMĂRI ONLINE - Implant dentar Sector 5, Clinica Dr. Saki Estetix

Vă invităm să solicitați online programări. În cel mai scurt timp veți fi contactat de către un reprezentant al Serviciului “Recepție pacienți”

Articole Stomatologie

PROFILAXIA DENTARĂ. 6 MOTIVE PENTRU CARE ESTE OBLIGATORIU SĂ O FACI DE DOUĂ ORI PE AN

Cea mai importanta etapă în ingrijirea dinților este, fără doar și poate, profilaxia. De două ori pe an este obligatoriu să faci profilaxie pentru că această intervenție stomatologică simplă te poate scuti de multe probleme de natură financiară, estetică, de timp sau sănătate. „Profilaxia realizată o dată la 6 luni, îți garantează că îți menții […]

IMPLANTUL DENTAR. INFORMAȚII UTILE DESPRE PROCEDURA STOMATOLOGICĂ

Implantul dentar este procedura stomatologică prin care dinții distruși sau cei care dintr-un motiv sau altul s-au pierdut sunt inlocuiți cu alții artificiali. Dinții montați prin implant dentar imită 1 la 1 dintele natural. Mai mult decât atât, implantul dentar „funcționează” și se simte asemenea dintelui natural. „Un implant dentar este necesar în cazul în […]

CE ESTE GINGIVITA? CAUZE, SIMPTOME, TRATAMENT ȘI PREVENȚIE

Dacă ai gingiile sensibile, inflamate și sunt roșii, mergi urgent la medicul stomatolog. Cel mai sigur îți va pune diagnosticul de gingivită. Pe cât sună de interesant, pe atât este de periculos pentru că, fie vrei să crezi sau nu, gingivita pune în pericol sănătatea dinților. „Gingivitate reprezintă primul stadiu al afecțiunii parodontale. Vestea bună […]

RECOMANDAREA MEDICULUI STOMATOLOG: IMPLANT DENTAR SAU PROTEZĂ DENTARĂ?

Deși atât de popularizat și recomandat de medicii stomatologi, detartrajul este încă acea procedură nu foarte aleasă din instinct de pacientul român. Specialiștii spun că primul lucru important pe care îl putem face pentru sănătatea dinților noștri este acest detartraj. Simplu, deloc dureros dacă este făcut la timp și ieftin! „Există trei tipuri de detartraj. […]

IATĂ DE CE TREBUIE SĂ INCLUZI DETARTRAJUL ÎN RUTINA TA STOMATOLOGICĂ!

Deși atât de popularizat și recomandat de medicii stomatologi, detartrajul este încă acea procedură nu foarte aleasă din instinct de pacientul român. Specialiștii spun că primul lucru important pe care îl putem face pentru sănătatea dinților noștri este acest detartraj. Simplu, deloc dureros dacă este făcut la timp și ieftin! „Există trei tipuri de detartraj. […]

ALBIREA DINTILOR – SECRETUL DINȚILOR ALBI. CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ-I AI?

O dantură strălucitoare, cu dinți foarte albi, este visul oricui. Albirea dintilor este un subiect de interes pentru toată lumea pentru că, nu-i așa, asemenea mâinilor, dinții sunt ca și o carte de vizită pentru oricine. Dinții se îngălbenesc în timp, de la produsele pe care le consumăm: cafea, țigări, băuturi colorate.   Albirea dintilor […]