Estetica dentara este o specialitate stomatologică care include o serie de tratamente dentare, având drept scop reabilitarea estetică a dinților și îmbunătățirea funcțiilor aparatului dento-maxilar.

Tratamentul estetic este recomandat în cazul în care dinții au fost afectați de carie, sunt decolorați, erodați sau ciobiți, dacă restaurările precedente sunt neatractive, sau dinții nu sunt aliniați corespunzător în pe arcada dentară și defectele nu sunt semnificative, dacă pacientul dorește să modifice forma, dimensiunea și culoarea dinților sau spațiile dintre dinți.

Materialele utilizate în stomatologia cosmetică imită îndeaproape țesuturile dentare naturale. Ele au proprietăți fizice și mecanice deosebit de bune, cum ar fi contracția scăzută, conductivitatea termică scăzută și rezistența ridicată la forțele de mestecat.

Medicii specialiști de la Saki ESTETIX au competența necesară pentru realizarea și menținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor, prin intermediul uneia sau mai multor proceduri de estetica dentara precum:

Estetica dentara sector 5
 • Coroane dentare

  COROANE DENTARE

  O coroană este un tip de restaurare dentară, care cuprinde integral partea vizibilă a unui dinte sau a unui implant dentar. Coroanele dentare sunt necesare atunci când dintele este deteriorat într-o asemenea măsură încât nu poate fi reconstituit din materiale compozite sau restaurat parțial de o încrustație dentară.

Coroană integral ceramică (coroana din ceramică-presată)

 • Coroana din ceramică-presată este o coroană realizată din ceramică de înaltă calitate, fără suport metalic, prin diverse procedee de fațetare care redau perfect textura, transluciditatea și estetica naturală a dinţilor.
 • Eliminarea eventualelor reacții de respingere sau apariției gingiilor inflamate reprezintă unul dintre cele mai importante avantaje ale coroanei din ceramică-presată.
 • Datorită ceramicii, coroana nu se decolorează și are o rezistență excelentă la masticație.
 • Ceramica dentară dispune de o gamă largă de culori pentru ca rezultatul estetic să fie unul excepțional.
 • Pentru o refacere perfectă a zâmbetului, coroana integral ceramică este cea mai elegantă și naturală soluție de restaurare dentară.
 • Coroana ceramică pe structură metalică, denumită și coroană metalo-ceramică este un tip tradițional de coroană alcătuit dintr-un schelet metalic de suținere, care asigură rezistența și peste care se aplică mai multe straturi de ceramică.
 • Rezistența metalului și calitățile estetice ale ceramicii oferă o coroană dentară de înaltă calitate și durabilă în timp.
 • Prezintă stabilitate cromatică pentru coroanele dintilor devitalizați și restaurează morfologia dinților frontali, posteriori și laterali.
 • Pentru redarea funcționalității danturii, coroana dentară metalo-ceramică reprezintă cea mai eficientă soluție.
 • Coroana dentara ceramica pe suport de zirconiu folosește acest material dur și rezistent ca și suport peste care se aplică porțelanul, acoperind complet un dinte sau un implant dentar.
 • Deoarece restaurările din zirconiu-ceramică nu necesită un cadru metalic și imită cel mai bine translucența danturii, acest lucru ajută la îmbunătățirea esteticii zâmbetului.
 • Coroana ceramică pe suport de zirconiu prezintă o excelentă rezistență la forțele masticatorii și reduce acumularea de placă bacteriană.
 • Pentru obținerea unui zâmbet alb și perfect, coroana ceramică pe suport de zirconiu reprezintă ultima tehnologie în materie de estetică dentară.
 • Coroana dentară din zirconiu oferă transluciditate danturii și creează o vitalitate similară cu cea a dinților naturali.
 • Datorită stabilității și rezistenței zirconiului, acesta poate fi frezat foarte subțire, permițând aplicarea straturilor cu transluciditate, care oferă baza pentru o restaurare foarte naturală.
 • Coroana dentară din zirconiu prezintă toleranță ridicată față de țesuturile dentare și oferă longevitate crescută din punct de vedere estetic.
 • Deoarece zirconiul este lipsit de conductivitate termică, acest lucru ajută la eliminarea senzațiilor de durere la cald sau la rece.
 • coroana zirconiu

  De ce zirconiu?

  • Cel mai bun rezultat estetic – imită aspectul și culoarea naturală a dinților;
  • Cea mai bună opțiune în cazul alergiilor la metal – 100% non-alergică;
  • Biocompatibilitate totală cu structurile dentare și gingiile – nu provoacă reacții adverse organismului uman;
  • Precizie – tehnologia specializată CAD-CAM garantează un rezultat estetic deosebit.
 • albire dinti

  ALBIREA DINȚILOR

  Procedura de albire dentara ajută la îndepărtarea colorațiilor dentare, restabilind astfel culoarea naturală a dinților. Dental Clinic Saki oferă un tratament personalizat și profesional care se remarcă prin rezultate sigure, eficiente și rezistente în timp. Albirea profesională a dinților este una dintre cele mai cunoscute proceduri de estetica dentara disponibilă în prezent. Rezultatele pot dura mai mulți ani, cu schimbări adecvate de stil de viață și retușuri ocazionale.

PROGRAMĂRI ONLINE

Vă invităm să solicitați online programări. În cel mai scurt timp veți fi contactat de către un reprezentant al Serviciului “Recepție pacienți”

Articole Stomatologie

PROFILAXIA DENTARĂ. 6 MOTIVE PENTRU CARE ESTE OBLIGATORIU SĂ O FACI DE DOUĂ ORI PE AN

Cea mai importanta etapă în ingrijirea dinților este, fără doar și poate, profilaxia. De două ori pe an este obligatoriu să faci profilaxie pentru că această intervenție stomatologică simplă te poate scuti de multe probleme de natură financiară, estetică, de timp sau sănătate. „Profilaxia realizată o dată la 6 luni, îți garantează că îți menții […]

IMPLANTUL DENTAR. INFORMAȚII UTILE DESPRE PROCEDURA STOMATOLOGICĂ

Implantul dentar este procedura stomatologică prin care dinții distruși sau cei care dintr-un motiv sau altul s-au pierdut sunt inlocuiți cu alții artificiali. Dinții montați prin implant dentar imită 1 la 1 dintele natural. Mai mult decât atât, implantul dentar „funcționează” și se simte asemenea dintelui natural. „Un implant dentar este necesar în cazul în […]

CE ESTE GINGIVITA? CAUZE, SIMPTOME, TRATAMENT ȘI PREVENȚIE

Dacă ai gingiile sensibile, inflamate și sunt roșii, mergi urgent la medicul stomatolog. Cel mai sigur îți va pune diagnosticul de gingivită. Pe cât sună de interesant, pe atât este de periculos pentru că, fie vrei să crezi sau nu, gingivita pune în pericol sănătatea dinților. „Gingivitate reprezintă primul stadiu al afecțiunii parodontale. Vestea bună […]

RECOMANDAREA MEDICULUI STOMATOLOG: IMPLANT DENTAR SAU PROTEZĂ DENTARĂ?

Deși atât de popularizat și recomandat de medicii stomatologi, detartrajul este încă acea procedură nu foarte aleasă din instinct de pacientul român. Specialiștii spun că primul lucru important pe care îl putem face pentru sănătatea dinților noștri este acest detartraj. Simplu, deloc dureros dacă este făcut la timp și ieftin! „Există trei tipuri de detartraj. […]

IATĂ DE CE TREBUIE SĂ INCLUZI DETARTRAJUL ÎN RUTINA TA STOMATOLOGICĂ!

Deși atât de popularizat și recomandat de medicii stomatologi, detartrajul este încă acea procedură nu foarte aleasă din instinct de pacientul român. Specialiștii spun că primul lucru important pe care îl putem face pentru sănătatea dinților noștri este acest detartraj. Simplu, deloc dureros dacă este făcut la timp și ieftin! „Există trei tipuri de detartraj. […]

ALBIREA DINTILOR – SECRETUL DINȚILOR ALBI. CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ-I AI?

O dantură strălucitoare, cu dinți foarte albi, este visul oricui. Albirea dintilor este un subiect de interes pentru toată lumea pentru că, nu-i așa, asemenea mâinilor, dinții sunt ca și o carte de vizită pentru oricine. Dinții se îngălbenesc în timp, de la produsele pe care le consumăm: cafea, țigări, băuturi colorate.   Albirea dintilor […]