3 reguli de aur pentru prevenirea cariilor dentare
Una dintre cele mai frecvente probleme pentru care pacienții își fac progamare la SAKI ESTETIX (cabinet de stomatologie, sector 5, București) este apariția cariilor dentare.
Definită drept leziunea care apare în structura dintelui ca urmare a activității unor microorganisme cariogene ce folosesc drept substrat nutritiv zaharurile alimentare, caria dentară poate afecta în aceeași măsură atât copiii, cât și adulții și poate fi tratată doar în cabinetul de stomatologie.
„În funcție de stadiul bolii carioase, vom opta pentru două tipuri de tratamente: aplicarea unei soluții cu fluor care va opri evoluția cariei – tratament optim pentru situația în care caria dentară este într-o fază incipientă sau aplicarea unei plombe, în cazul pacienților care au deja dintele parțial distrus de carie și necesită îndepărtarea țesutului dentar infectat.”, precizează unul dintre medicii stomatologici din cadrul SAKI ESTETIX, clinica de stomatologie, localizată pe strada Mihail Sebastian din București.
- Perierea riguroasă a dinților
Dacă vrei să fii ocolit de carii, trebuie să te asiguri că nu vei sări peste perierea riguroasă a dinților de cel puțin două ori pe zi. De asemenea, trebuie să utilizezi în mod constant ața dentară, astfel vei putea bifa și îndepărtarea plăcii bacteriene localizată în spațiile interdentare.
- Utilizarea produselor de igienă cu fluor
Produsele de igienă dentară cu fluor nu trebuie să îți lipsească din ritualul de îngrijire dedicat cavității bucale. Utilizate în mod constant, la fiecare periere a dinților, produsele cu fluor pot preveni apariția cariilor și pot fi considerate drept produsele must have pentru un zâmbet sănătos.
- Controale stomatologice de rutină
Pentru prevenirea apariției problemelor dentare sau pentru tratarea acestora imediat ce debutează, vizitele constante la medicul stomatolog sunt esențiale atât pentru prevenirea cariilor dentare, cât și pentru menținerea unui zâmbet impecabil. Aceste controale de rutină nu trebuie neglijate de către pacienți, chiar dacă aparent ei nu sesizează nicio problemă dentară. Medicul stomatolog este singurul în măsură să evalueze nivelul sănătății orale și tot el este singurul care poate să sesizeze semnele incipiente ale unei potențiale afecțiuni.