Cea mai importanta etapă în ingrijirea dinților este, fără doar și poate, profilaxia. De două ori pe an este obligatoriu să faci profilaxie pentru că această intervenție stomatologică simplă te poate scuti de multe probleme de natură financiară, estetică, de timp sau sănătate. „Profilaxia realizată o dată la 6 luni, îți garantează că îți menții sănătos nu doar zâmbetul, ci și întregul organism”, explică medicul stomatolog, dr. Saeid Saki.

1. Profilaxia elimină placa bacteriană

Cariile dentare și defectele de smalț apar sub această placă bacteriană care se depune din cauza faptul că nu faci o igienizare corectă. Igienistul dentar se ocupă însă de asta, iar dinții tăi se vor bucura de sănătate și vitalitate.

2. Sănătatea orală la capacitate maximă

După igienizare, medicul îți va spune care sunt zonele predispuse la depunerea tartrului și formare a cariilor.

3. Profilaxia te ajută să eviți bolile gingivale

„Boala gingiilor este o infecție instalată la nivelul țesutului gingival și osos, aceasta fiind printre cele mai frecvente cauze ale pierderii dinților în cazul adulților. Diagnosticată din timp, ea poate fi tratată minim invaziv. Dacă tratamentul nu este administrat la timp, afecțiunile parodontale se agravează, determinând necesitatea unui tratament complex. Ședințele de profilaxie regulate, perierea corectă a dinților de două ori pe zi și folosirea aței dentare și a apei de gură, sunt factori cheie în prevenirea acestor boli”, explică medicul stomatolog.

4. Zâmbet alb și strălucitor

Petele de tutun, cafea și ceai pot fi eliminate în ședința de profilaxie. Tehnica air-flow te ajută să ai rapid un zâmbet mai alb și mai strălucitor.

5. Îți menții dinții sănătoși

Controlul stomatologic și detartrajul regulat sunt absolut necesare pentru protejarea dinților naturali. Ele determină sanătatea gingiilor pentru că principalul motiv al pierderii dinților la vârsta adultă este, fix, această sănătate gingivală.

6. Beneficii pentru sănătatea ta generală

„Studiile recente în domeniu au demonstrat că atacurile de inimă și cele vasculare pot fi cauzate și de boli ale gingiilor, sau de boli ce sunt rezultate ale unei igiene orale precare. O sedintă de profilaxie realizată la 6 luni ajută la păstrarea dinților și gingiilor în stare de sănătate maximă și reduce riscul de expunere la astfel de boli”, conchide medicul stomatolog dr. Saeid Saki.× Cu ce te putem ajuta?