Terapia PRP (Platelet-Rich-Plasma sau ACR-PRP)

Terapia PRP (Platelet-Rich-Plasma sau ACR-PRP)

Procedura de rejuvenare cu celule Autologe (ACR) folosind concentrat trombocitar activat din plasmă proprie.

ACR-PRP este un tratament considerat revoluționar, datorită faptului că stimulează capacitatea organismului de autovindecare și regenerare, ducând astfel la formarea unui țesut cutanat mai compact, mai ferm, mai tânăr.

Ce înseamnă procedura ACR-PRP ?

Tehnica utilizată în procedura ACR este una simplă, rapidă și sigură. Această constă în recoltarea de sânge venos, care, prin centrifugare, duce la separarea de plasma concentrată în trombocite, factor de creștere implicită, prin stimularea și formarea de fibre de colagen. Ulterior, plasma obținută se activează și se reinjecteaza intradermic cu ajutorul unui ac foarte fin.

ACR constituie o nouă abordare care vine în întâmpinarea așteptărilor pacienților care doresc o metodă naturală, sigură, pentru rejuvenarea cutanată, această realizandu-se cu celulele proprii. Trombocitele din plasmă, eliberează factori de creștere implicați în autorepararea tisulară, ceea ce permite organismului să se vindece rapid și eficient.

Deoarece se folosește plasma autologa nu există riscul transmiterii de boli, al anafilaxei sau al neoplaziilor. PRP duce la  creșterea producției de colagen, formează noi vase de sânge, induce diferențierea celulara și formează matrice.

Cine poate beneficia de terapia PRP?

Terapia PRP este indicata pentru  persoanele cu grad mediu de foto și cronoimbatranire, la acoperirea cicatricelor postacneice, postvaricela, boală ulceroasă de gambe, etc. Poate fi utilizat în mai multe zone (față, gât, decolteu, mâini, scalp, picioare, piept).

Efecte secundare și contraindicații?

Efectele secundare sunt foarte rare. Nu este indicat persoanelor cu afecțiuni cutanate cronice (lupus eritematos), neoplazii, boli metabolice și sistemice severe, boli hematologice, în tratament anticoagulante, și femeilor însărcinate.

Cat durează o ședință și ce rezultate putem obține cu această procedură?

Durata procedurii: 45 min-1 h

Rezultatele sunt vizibile chiar după terapie, prin  îmbunătățirea texturii și tonusului cutanat.

Acest tratament vă continua în următoarele luni de la primul procedeu, din 14 în 14 zile, de 2-3 ori pe an.

Numărul de ședințe exacte necesare este stabilit împreună cu medicul specialist dermatolog în funcție de gravitatea problemei.

PROGRAMĂRI ONLINE

Vă invităm să solicitați online programări. În cel mai scurt timp veți fi contactat de către un reprezentant al Serviciului “Recepție pacienți”

Articole Dermato Estetica

CUM SA TE SIMTI BINE IN PROPRIA-TI PIELE?

CE ESTE CELULITA SI CUM SE TRATEAZA!

Celulita “comuna”, estetica, nepatologica, nu reprezinta o boala si trebuie obligatoriu diferentiata si abordata separat fata de celulita inflamatorie, patologica-care reprezinta o stare de boala beneficiand de tratamente dermatologice specifice. Termenul de celulita este in mod comun utilizat in sensul aparitiei unor depozite de grasime care cauzeaza denivelari la nivelul pielii si confera aspect neplacut […]

TRATAMENTE ŞI PROCEDURI PENTRU TEN