Peeling chimic

Peeling chimic

Odată cu sosirea anotimpului rece, și deci a frigului, este absolut necesar să avem grijă de pielea noastră prin proceduri care, eventual, nu au fost permise sau indicate în timpul verii (spre exemplu peeling-ul chimic).

Ridurile fine, petele care se datorează expunerii la soare în perioada trecută a verii, sau leziunile cauzate de acnee – nu mai sunt în acest anotimp un motiv de îngrijorare – deoarece ele se pot rezolva prin metoda peeling-ului chimic.

Peeling chimic – metodă de întinerire facială care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unor substanțe chimice.

Acesta, aplicat în condiții de temperatura exterioară optime, are rolul de a îndepărtă celulele moarte și de a stimula regenerarea celulară.

Cum funcționează Peeling-ul Chimic?

Peeling-ul are că și etape de aplicare: peeling-ul superficial, peeling-ul mediu și peeling-ul profund.

Eficiența maximă a terapiei depinde atât  de gradul de profunzime optim aplicat asupra pielii prin peeling chimic,  dar și de o  perioadă a anului bine aleasă (absența căldurii exterioare, respectiv vreme răcoroasă sau rece).

În funcție de problemele tenului-constatate în urma examinării de către medicul specialist dermato-cosmetolog,  peeling-ul chimic se realizează în diverse grade de profunzime și cu substanțe diferite, adaptate fiecărui caz în parte.

Pentru ce este indicat Peeling-ului Chimic?

  • tratamentul acneei și a cicatricilor postacneice
  • reducerea petelor pigmentare induse de sarcină, contraceptive orale, postexpunere la soare;
  • atenuarea semnelor de îmbătrânire: keratoze actinice, riduri;
  • îmbunătățirea per total al aspectului pielii și al texturii acesteia, pielea devenind mai fină, mai luminoasă și mai strălucitoare.

Indicații și contraindicațiile Peeling-ului Chimic?

Peeling-ul chimic poate fi efectuat la orice vârstă, inclusiv adolescenților cu acnee-evident, cu acordul părinților.

Nu este indicat femeilor însărcinate sau în stadiu de alăptare, persoanelor cu infecții active ale pielii (herpes, impetigo), celor care suferă de plăgi deschise, boli autoimune (lupus eritematos, sarcoidoză), celor care parcurg tratamente sistemice cu retinoizi (Sotret, Roaccutane) în ultimele 6 luni, pacienți cu tendință de a se cicatriza anormal (cicatrici hipertrofice sau keloide).

Saki Estetix - Peeling

PROGRAMĂRI ONLINE

Vă invităm să solicitați online programări. În cel mai scurt timp veți fi contactat de către un reprezentant al Serviciului “Recepție pacienți”

Articole Dermato Estetica

CUM SA TE SIMTI BINE IN PROPRIA-TI PIELE?

CE ESTE CELULITA SI CUM SE TRATEAZA!

Celulita “comuna”, estetica, nepatologica, nu reprezinta o boala si trebuie obligatoriu diferentiata si abordata separat fata de celulita inflamatorie, patologica-care reprezinta o stare de boala beneficiand de tratamente dermatologice specifice. Termenul de celulita este in mod comun utilizat in sensul aparitiei unor depozite de grasime care cauzeaza denivelari la nivelul pielii si confera aspect neplacut […]

TRATAMENTE ŞI PROCEDURI PENTRU TEN