CE ESTE BOTOXUL?

Toxina botolinica este o neurotoxina produsa de o bacterie (Colostridium Botolinum)- prezenta in alimente( in special in carne) dar nu numai.

Spre deosebire de acidul hialuronic, aceasta nu se regaseste in organism sau in tesuturile conjunctive.

Toxina botulinica este considerata “otravitoare” si periculoasa, avand multe efecte secundare, inclusiv paralizie.

Acesta a fost motivul pentru care, in urma cercetarilor stiintifice, ea este utilizata in practica medicala doar  in tratamentele de estetica faciala.

CUM ACTIONEAZA BOTOXUL?

Botoxul sau toxina botolinica este un produs farmaceutic care temporar reuseste sa inhibe contractia muschilor faciali. Injectat in doze mici, impiedica formarea ridurilor de expresie paralizand efectiv muschii si relaxand ridurile.

Pacientii isi pierd abilitatea si obiceiul de a-si mai folosi muschii slabiti de toxina botolinica si a evita accentuarea ridurilor profunde.

CAND ESTE RECOMANDATA INJECTAREA CU BOTOX?

Pentru corectarea imperfectiunilor pielii trebuie alegem substanta cea mai potrivita.

Prin  utilizarea botoxul-ui se pot obtine schimbari remarcabile in cazul ridurilor dinamice sau de expresie, localizate in special la nivelul fruntii (riduri orizontale sau verticale cauzte de incruntare).

EFECTELE ADVERSE SI CONTRAINDICATIILE UTILIZARII TOXINEI BOTULUINICE

In situatia in care este respectata cantitatea standard de substanta injectata, efectele  secundare ale utilizarii toxinei botulinice sunt foarte mici.
Reactiile alergice sunt foarte rar intalnite .
Rareori pot apare dureri in zona injectata, simptome asemanatoare gripei sau migrene.

Totusi, NU  trebuie sa apelati la utilizarea  toxinei botulinice daca sunteti insarcinata sau daca alaptati

De asemenea, NU este recomandata injectarea cu Botox: persoanelor cu tulburari psihice, persoanelor cu boli neurologice, persoanelor cu afectiuni neuromusculare, persoanelor cu tulburari date de anumite formatiuni tumorale cerebrale

Toxina botulinica ajuta in caz de depresie?

“Tratamentul cu botox ar putea ajuta persoanele cu depresie pentru a ii ajuta sa iasa  aceasta stare” sustin psihologii de la Universitatea din Cardiff.

Intr-un studiu recent finalizat,  acestia au  raportat analiza a  25 de persoane dintre care 12 au efectuat  injectii cu botox, iar alte 13  au utilizat alte tipuri de tratamente cosmetice.

Astfel,  s-a constatat ameliorarea semnificativa a depresiei la ca cei care au apelat la botox.

Toxina botolinica si diabetul

Cercetarile recente au scos la iveala ajutorul care il poate oferi toxina botulinica in alinarea durerilor de la nivelul picioarelor incluzand persoanele care sufera de diabet.

PROGRAMĂRI ONLINE

Vă invităm să solicitați online programări. În cel mai scurt timp veți fi contactat de către un reprezentant al Serviciului “Recepție pacienți”