Tratament Botox – tratarea ridurilor

Tratament Botox - Tratarea ridurilor

Tratarea ridurilor prin injectarea toxinei botulinice (botox) reprezintă astăzi cea mai eficientă și cea mai frecventă procedură estetică nechirurgicala.

 

Tratament Botox – Toxina botolinica

Toxina botolinica este o neurotoxină produsă de bacteria Colostridium Botolinum, prezentă în alimente. Spre deosebire de acidul hialuronic, aceasta nu se regăsește în organism sau în țesuturile conjunctive.

Cum actionează Botox-ul?

Botoxul sau toxina botulinica este un produs farmaceutic care temporar reușește să inhibe contracția mușchilor faciali. Injectat în doze mici, împiedică formarea ridurilor de expresie paralizând efectiv mușchii și relaxând ridurile.

Pacienții își pierd abilitatea și obiceiul de a-și mai folosi mușchii slăbiți de toxina botulinica împiedicănd accentuarea ridurilor profunde.

Când este recomandată tratamentul cu Botox?

Prin utilizarea botoxul-ui se pot obține schimbări remarcabile în cazul ridurilor dinamice sau de expresie, localizate în special la nivelul frunții (riduri orizontale sau verticale cauzte de încruntare).

Efecte adverse și contraindicațiile utilizării Toxinei Botulinice?

În situația în care este respectată cantitatea standard de substanță injectată, efectele  secundare ale utilizării toxinei botulinice sunt foarte mici.

Reacțiile alergice sunt foarte rar întâlnite.

Rareori pot apare dureri în zona injectată, simptome asemănătoare gripei sau migrene.

NU trebuie să apelați la utilizarea toxinei botulinice daca sunteți însărcinată sau daca alăptați

NU este recomandată injectarea cu Botox: persoanelor cu tulburări psihice, persoanelor cu boli neurologice, persoanelor cu afecțiuni neuromusculare, persoanelor cu tulburări date de anumite formațiuni tumorale cerebrale.

Tratamentele cu Botox pot fi folosite în urmatoarele cazuri:

  • Ștergerea ridurilor dinamice ale feței
  • Prevenirea formării ridurilor statice
  • Lifting
  • Tratamentul hipersudoratiei
  • Profilaxia migrenei
  • Diminuarea eritemului facial ( înroșirea feței)
  • Tratamentul acneei
Tratament Botox – Toxina botolinica

PROGRAMĂRI ONLINE

Vă invităm să solicitați online programări. În cel mai scurt timp veți fi contactat de către un reprezentant al Serviciului “Recepție pacienți”

Articole Dermato Estetică

CUM SA TE SIMTI BINE IN PROPRIA-TI PIELE?

CE ESTE CELULITA SI CUM SE TRATEAZA!

Celulita “comuna”, estetica, nepatologica, nu reprezinta o boala si trebuie obligatoriu diferentiata si abordata separat fata de celulita inflamatorie, patologica-care reprezinta o stare de boala beneficiand de tratamente dermatologice specifice. Termenul de celulita este in mod comun utilizat in sensul aparitiei unor depozite de grasime care cauzeaza denivelari la nivelul pielii si confera aspect neplacut […]

TRATAMENTE ŞI PROCEDURI PENTRU TEN