Coroane Zirconiu – BENEFICII și montare

Un zâmbet strălucitor, cu programări constante la stomatolog se ține. Din păcate, dacă nu ne protejăm și îngrijim permanent dantura, putem ajunge la complicații și la nevoia de a opta pentru o coroniță dentară. Partea bună este că medicina a avansat suficient încât acest lucru să nu ne mai sperie, iar durerea să nu mai fie o problemă atunci când vine vorba despre o programare la dentist.

Coroanele dentare au fost și sunt în continuare o soluție extrem de eficientă în cazul dinților deteriorați și zâmbetelor inestetice. V-am pregătit un scurt ghid care să vă ajute să înțelegeți cum ajută coroanele dentare și de ce recomandăm, de cele mai multe ori, coroanele dentare din zirconiu.

Să începem cu întrebarea principală: De unde știu că am nevoie de o coroană dentară? În general, există o serie de cauze comune pentru nevoia unei coroane dentare, precum:

 1. Pentru a repara un dinte deteriorat/cariat
 2. Pentru a înlocui un dinte lipsă
 3. Pentru a crește rezistența unui dinte cu probleme
 4. Pentru a înlocui un dinte decolorat
 5. În urma tratamentului stomatologic de obturație de canal
 6. Pentru a crea o armonie estetică

 

Coroane Zirconiu – Principalele AVANTAJE:
 • Oferă o estetică excelentă, net superioară celor metalo-ceramice
 • Sunt puternice și de lungă durată
 • Culoare și formă naturală 
 • Nu colorează gingia. În plus, pe zirconiu, placa bacteriană și tartrul se depun mai greu. Astfel, se asigură o gingie sănătoasă.
 • Sunt biocompatibile: foarte puțin probabil să provoace reacții hipersensibile.
 • Nu sunt necesare multiple probe. Coroana din zirconiu necesită doar 2 prezențe în cabinet.
 • Zirconiul are o foarte bună rezistență la rece sau cald. Astfel, variațiile temperaturii cauzate de alimente sau băuturi reci/fierbinți nu vor fi o problemă. 

 

Procedura implică 2 etape:
 • Pregătirea locului în care se va lucra. Medicul Stomatolog va evalua și măsura dinții. Se va efectua o igienizare, lucru ce va reduce dimensiunea dintelui. Pe tot parcursul intervenției, se va folosi anestezic local. O mică parte din dinte va fi înlăturată. Forma se va realiza cu ajutorul unui chit dentar, pe care pacientul va fi rugat să o muște pentru mulaj.  
 • Montarea coroanei de zirconiu. Medicul Stomatolog va inspecta locul în care urmează să fie montata coroana din zirconiu.  Coroana va fi fixată pe dinte, iar medicul se va asigura că totul este în regulă, înainte de a cimenta.  

După o astfel de lucrare, este extrem de important să se respecte anumite reguli. Igiena orală efectuată în mod corect este cea responsabilă pentru menținerea coroanelor de zirconiu într-o stare cât mai bună. 

Echipa noastră de medici stomatologi folosește cele mai moderne echipamente și dotări existente în piață servicilor medicale stomatologice. De aceea, te asigurăm că zâmbetul tău va fi pe mâini bune!

STABILEȘTE O PROGRAMARE!× Cu ce te putem ajuta?