Ce înseamnă procedura ACR-PRP ?

Terapia PRP - Clinica Saki Estetix

Tehnica utilizată în procedura ACR este una simplă, rapidă și sigură. Aceasta constă în recoltarea de sânge venos, care, prin centrifugare, duce la separarea de plasma concentrată în trombocite – factor de creștere implicită, prin stimularea și formarea de fibre de colagen. Ulterior, plasma obținută se activează și se reinjectează intradermic, cu ajutorul unui ac foarte fin.

ACR constituie o nouă abordare care vine în întâmpinarea așteptărilor pacienților care doresc o metodă naturală și sigură pentru rejuvenarea cutanată. Procedura se realizează cu celule proprii. Trombocitele din plasmă eliberează factori de creștere implicați în autorepararea tisulară, ceea ce permite organismului să se vindece rapid și eficient.

Deoarece se folosește plasma autologa, nu există riscul transmiterii de boli, al anafilaxei sau al neoplaziilor. PRP duce la  creșterea producției de colagen, formează noi vase de sânge, induce diferențierea celulară și formează matrice.

Efecte secundare și contraindicații?

Efectele secundare sunt foarte rare. Tratamentul PRP nu este indicat persoanelor cu afecțiuni cutanate cronice (lupus eritematos), neoplazii, boli metabolice și sistemice severe, boli hematologice, în tratamente anticoagulante și nici femeilor însărcinate.× Cu ce te putem ajuta?