3 reguli de aur pentru prevenirea cariilor dentare

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Una dintre cele mai frecvente probleme pentru care pacienții își fac progamare la SAKI ESTETIX (cabinet de stomatologie, sector 5, București) este apariția cariilor dentare.

prevenirea cariilor dentarePetele închise la culoare de pe dinți, fisurile sau cavitățile care prezintă sensibilitate la  stimuli reci sau dulci sunt semnele care trebuie să te alarmeze și să te trimită direct la medicul stomatolog.

Definită drept leziunea care apare în structura dintelui ca urmare a activității unor microorganisme cariogene ce folosesc drept substrat nutritiv zaharurile alimentare, caria dentară poate afecta în aceeași măsură atât copiii, cât și adulții și poate fi tratată doar în cabinetul de stomatologie.

„În funcție de stadiul bolii carioase, vom opta pentru două tipuri de tratamente: aplicarea unei soluții cu fluor care va opri evoluția cariei – tratament optim pentru situația în care caria dentară este într-o fază incipientă sau aplicarea unei plombe, în cazul pacienților care au deja dintele parțial distrus de carie și necesită îndepărtarea țesutului dentar infectat.”, precizează unul dintre medicii stomatologici din cadrul SAKI ESTETIX, clinica de stomatologie, localizată pe strada Mihail Sebastian din București.

prevenirea cariilor dentareIndiferent de vârsta pe care o au, pacienții sunt invitați de către medicii stomatologi să respecte cele 3 reguli de aur pentru prevenirea cariilor dentare pentru că doar în acest fel pot stopa apariția lor.

  1. Perierea riguroasă a dinților

Dacă vrei să fii ocolit de carii, trebuie să te asiguri că nu vei sări peste perierea riguroasă a dinților de cel puțin două ori pe zi. De asemenea, trebuie să utilizezi în mod constant ața dentară, astfel vei putea bifa și îndepărtarea plăcii bacteriene localizată în spațiile interdentare.

  1. Utilizarea produselor de igienă cu fluor

Produsele de igienă dentară cu fluor nu trebuie să îți lipsească din ritualul de îngrijire dedicat cavității bucale. Utilizate în mod constant, la fiecare periere a dinților, produsele cu fluor pot preveni apariția cariilor și pot fi considerate drept produsele must have pentru un zâmbet sănătos.

  1. Controale stomatologice de rutină

Pentru prevenirea apariției problemelor dentare sau pentru tratarea acestora imediat ce debutează, vizitele constante la medicul stomatolog sunt esențiale atât pentru prevenirea cariilor dentare, cât și pentru menținerea unui zâmbet impecabil. Aceste controale de rutină nu trebuie neglijate de către pacienți, chiar dacă aparent ei nu sesizează nicio problemă dentară. Medicul stomatolog este singurul în măsură să evalueze nivelul sănătății orale și tot el este singurul care poate să sesizeze semnele incipiente ale unei potențiale afecțiuni.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]× Cu ce te putem ajuta?